Forbes: Армията на Русия може „да прегази американската войска“


Forbes: Армията на Русия може "да прегази американската войска" в Източна ЕвропаПрезидентът на САЩ Барак Обама направи грешка, която доведе до сериозен спад на бойната готовност на американските въоръжени сили, разположение на територията на Европа, коментира изпълнителният директор на Лексингтън Институт Лорен Томпсън в колонката си за списание Forbes.

Според експерта, политиката на Обама за постепенно извеждане на голяма част от американските сухопътни войски от Европа наред със съкращаването на програмата за въоръжение „създаде вакуум“, който във всеки момент може да бъде запълнен от Русия или Иран.

Американските стратези допускат възможна война с Русия в рамките на пет години, но ако конфликтът започне, САЩ ще се сблъскат с „логистичен кошмар“ и проблеми от технологичен характер.

„Армейското ръководство открито признава, че на въоръжените сили ще им бъде тежко срещу руските безпилотни самолети, системите за радиоелектронна борба, кибертехнологиите, противотанковите въоръжения и управляемите ракети“, — се казва в статията.

Дори подкрепата на регионалните съюзници няма да добави мощ за САЩ, способна да уравновеси наземния и въздушен потенциал на Русия в хипотетичния конфликт на европейска територия — руската армия „може да прегази американската войска“ и да утвърди доминиращото си положение в Източна Европа, твърди авторът на статията.

Advertisements

Posted on 05.10.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: