Президентът Владимир Путин призова руските депутати да градят силна Русия (видео)


Президентът Владимир Путин призова руските депутати да градят силна Русия (видео)Руският президент Владимир Путин призова днес депутатите, избрани на неотдавнашните парламентарни избори, които бетонираха влиянието на Кремъл върху Държавната дума, да изпълнят историческата мисия на Русия – да бъде силна страна, предаде Франс прес.

Учредително заседание на долната камара на руския парламент след парламентарните избори, произведени на 18 септември 2016 г., протече в контекста на силно влошени отношения между Москва и Запада по сирийския въпрос и доведе до остри словесни нападки, каквито не е имало от ’80-те, когато американският президент Роналд Рейгън нарече Съветския съюз “Империя на злото”, отбеляза АФП.

“Трябва да засилим сигурността и отбранителните способности на нашата страна”, каза държавният глава и подчерта необходимостта да се защитава позицията на Русия на световната сцена.

“Трябва да се обединим, да съгласуваме усилията си, правата и задълженията си, за да постигнем върховното историческо право на Русия да бъде силна страна”, каза Путин, чийто приоритет през последните години бе модернизирането на руската армия и разполагане на допълнителни войски по западния фланг на Русия.

“Всяка страна има това право. И ние няма да придадем на това понятие – силна държава – империалистическа конотация”, подчерта той, преди да каже в заключение: “Никога не сме налагали каквото и да било на когото и да било”.

Освен за отбранителния сектор, Путин каза, че очаква от законодателите да откликнат на предизвикателствата в образованието, здравеопазването и екологията. Но 450-те депутати, три четвърти от които са от партията “Единна Русия” на Владимир Путин, ще трябва да се захванат първоначално с работа, белязана от конфронтационния климат между руснаците и западняците, посочва АФП.

Депутатите ще трябва да одобрят две решения на Кремъл: преустановяването на действието на споразумението със САЩ за рециклиране на десетки тонове плутоний и създаването през септември 2015 г. на постоянната военновъздушна база “Хмеймим” в Сирия.

 

Advertisements

Posted on 05.10.2016, in Видео, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: