Международният параолимпийски комитет поставя учудващи условия на Русия


Международният параолимпийски комитет поставя учудващи условия на РусияМеждународният параолимпийски комитет (МПК) постави пред Параолимпийския комитет на Русия (ПКР) непонятни изисквания, като най-учудващото от тях е призивът да бъде прекратена съдебната дейност, заяви на разширено заседание на Комитета по социална политика на Съвета на федерацията първият вицепрезидент на ПКР Павел Рожков.

Сега ние работим занапред. Трябва да разберем какво правим по-нататък — скоро завършва приемането на заявките за квалификациите за Игрите в Южна Корея. Необходими са ни критериите на МПК, в съответствие с които трябва да се подготвяме.

Засега обаче получаваме само съвсем непонятни изисквания, като това да спрем съдебната практика. В противен случай те няма да ни изпратят критериите за квалификациите за Игрите в Южна Корея”, заяви Рожков.

На 18 юли независима комисия под ръководството на Ричард Макларън представи доклад за резултатите от разследването на обвинените в допингови машинации на Олимпийските игри в Сочи през 2014 г.

В доклада се твърди, че системата за укриване на положителните допинг проби в Русия се е използвала в 643 случая между 2011 и 2015 г., като в нея са задействани атлети от 30 вида спорт.

Канадският юрист подчертава, че докладът е промеждутъчен. Разследването продължава, а втората част трябва да бъде публикувана в края на октомври.

Разследването на комисията на Световната антидопингова агенция (WADA) стана причина за недопускането на голям брой руски спортисти до Олимпиадата в Рио де Жанейро, както и целия параолимпийски национален отбор на Русия.

Posted on 04.10.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: