Сирийско външно министерство: Операцията на руските ВКС в Сирия показа реалните и ефективни намерения на Русия да се бори с тероризма


Сирийско външно министерство: Операцията на руските ВКС в Сирия показа реалните и ефективни намерения на Русия да се бори с тероризмаОперацията на руските ВКС в Сирия показа реалните и ефективни намерения на Русия да се бори с тероризма. Това казаха пред сирийската национална агенция САНА източници от сирийското външно министерство, цитирани от РИА „Новости“.

„Операцията на ВКС на Русия съвместно със сирийските ВВС доведе до ефективни резултати в борбата с „Ислямска държава“ и „Джебхат ан-Нусра“, както и с другите радикални групировки.
Тя (Русия) доказа своите искрени и приятелски намерения в борбата с тероризма“, отбеляза източникът.По случай годишнината от военната операция на руските ВКС в Сирия от външното министерство на арабската република отбелязаха, че помощта на Русия е довела до отслабване на позициите на терористите в Сирия и е помогнала да се сложи край на кражбите на нефт от страна на радикалните групировки.

От външнополитическото ведомство на Сирия изразиха благодарност към Русия за подкрепата ѝ не само на терен, но и на политическата арена.

„Стратегическите отношения между приятелските държави се проявяват не само във военен план, но и в политически.

Това сътрудничество е насочено към търсене на политическо решение на сирийската криза“, подчертаха от външното министерство на арабската страна.

Advertisements

Posted on 03.10.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: