Разкриха план за подготовката на „украински майдан“ в Грузия


Разкриха план за подготовката на „украински майдан“ в ГрузияНугзар Чиаберашвили, един от лидерите на младежката организация „Свободна зона“, близка до партията на бившия президент на Грузия и настоящ губернатор на Одеса Михаил Саакашвили, разкри съществуването на план за дестабилизация на грузинската столица след парламентарните избори на 8 октомври, предава кореспондентът на „Взгляд“.

По думите на Чиаберашвили, партията на Саакашвили е поръчала на „Свободна зона“ да организира в Тбилиси три конкретни точки на напрежение – на площада на Свободата, както и пред зданията на правителството и парламента, където да бъдат запалени автомобили.

„Националистите пристъпиха към силови методи на действия, затова много от членовете на „Свободна зона“, в това число и аз, решихме да напуснем организацията“, заяви той.

Според Чиаберашвили, разработеният от партията на експрезидента план може да нанесе „тежък удар“на Тбилиси и на цяла Грузия.

Той съобщи, че от края на август лидерите на националистическото движение разработват подробностите по плана. Планирано било изстъпленията да започнат след обявяването на първите резултати  от изборите вечерта на 8 октомври.

По думите на Чиаберашвили акциите на протеста вече са отрепетирани, уточнено било как участниците в погромите ще блокират пътищата и зданията с автомобили

Инструкции за организирането на незаконните акции давали депутати от партията на Саакашвили, като Чиора Тактакишвили, например, посочи той.

Advertisements

Posted on 03.10.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: