САЩ ИЗПАДНАХА В ИСТЕРИЯ – САМИ СЕ РАЗКРИХА КАТО АГРЕСОР


САЩ ИЗПАДНАХА В ИСТЕРИЯ - САМИ СЕ РАЗКРИХА КАТО АГРЕСОРБезсилието на САЩ да се справят с тероризма в Близкия изток, нежеланието им реално да бъде постигнат мир в Сирия и маниакалният им стремеж да бъдат властелини на света стигнаха до истерични действия и политическа низост.

В четвъртък говорителят на Държавния департамент Джон Кирби си позволи нападки срещу Русия, които не само са несъвместими с понятието дипломация и са недопустими за дипломат от висш ранг, но са безцеремонно предизвикателство към цялата международна общност. Той открито заплаши Москва, че ако не сътрудничи със САЩ, т.е. не се подчини на техните ултимативни искания, трябва да чака терористични удари в руските градове, нови атаки по нейни самолети и да се подготви да връща в чували военнослужещите си в Сирия.

„Последиците ще са такива, че гражданската война в Сирия ще продължи, екстремистките групировки ще се възползват от вакуума и ще разширят своите операции, които без съмнение ще включат удари по руски обекти — дори в руските градове. Русия ще продължи да изпраща военните си в чували за трупове, ще продължи да губи ресурси и дори самолети”, заяви Кирби. Той добави, че във Вашингтон разглеждат вариант да прекратят сътрудничеството си с Русия в Сирия.

Реакцията на Москва не закъсня. Говорителят на руското Министерство на външните работи оприличи заплахите на Държавния департамент на командата „Дръж!”, която се дава на кучета, а Вашингтон я отправя към ислямистите. Тя зададе въпроса кои са тези „екстремистки групировки”, които САЩ де факто насъскват да убиват руски граждани и не са ли това същата онази „опозиция”, която САЩподкрепят.

Това говори за откровена подкрепа на терористите от страна на сегашната американска администрация, заяви зам.-министърът на външните работи Сергей Рябков. Според него няма алтернатива на руско-американските споразумения за стабилизиране на ситуацията в Сирия.

„Затова вместо ултиматумите и опитите да оказват натиск над нас САЩби трябвало да се съсредоточат върху тяхното изпълнение”, каза той.

Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков нежеланието на Вашингтон на практика да изпълни поетите от него ангажименти по тези споразумения се прикрива с обвинения срещу Русия. Той нарече „неконструктивна” риториката на високопоставените официални американски представители, а конкретното изказване на Кирби — „нескопосано”. Вицепрезидентът на Думата Сергей Железняк заяви, че подобни изказвания са неприемливи за диалога между цивилизовани държави.

По този начин Вашингтон окончателно разкри картите си, че фактически стои зад гърба на терористичните групировки в Сирия, за което и без това отдавна има много доказателства. Последното от тях е признанието пред западен журналист на главатар на една от бандите, които САЩ наричат „умерена опозиция”, че редовно получават от американците оръжие. По-рано този месец същите „умерени” терористи разпространиха видео с обезглавяването на палестинско момченце, само защото баща му участвал в сирийското опълчение.

Говорителят на Държавния департамент фактически сам разобличи истинските цели на САЩ в Близкия изток. Всъщност, те отдавна са ясни — още от началото на „разцъфналата” с тяхна помощ „арабска пролет”: всяване на хаос в региона и еднолично властване над неговите ресурси.

Вашингтон не прояви такава ревностна тревога, когато главорезите на ИДИЛ всяка седмица режеха глави, сееха смърт и разрушения в сирийските и иракските градове, унищожаваха древни исторически паметници, както сега, когато с обединените усилия на руските Въздушно-космически сили, редовната сирийска армия и опълчението терористите започват да отстъпват и търпят загуби. В администрацията на Обама въобще не реагираха на информациите от тази седмица за готвените от екстремистките групировки атаки с химическо оръжие.

Там реагираха много по-спокойно на кървавите атентати в Европа, отколкото сега на изтласкването на ислямистите от Алепо, наричан вече „сирийската Сталинградска битка”. Защото, ако терористите бъдат изтласкани от този град, това коренно ще промени съотношението на силите във войната. Защото унищожаването на терористите не е цел на САЩ.

Истинската цел е Русия да бъде отстранена от Близкия изток тъкмо с помощта на екстремистките банди и да бъде разчистен пътят им към Кавказ, Средна Азия и оттам към самата Русия. И понеже на този етап целта се изплъзва, нервите на вашингтонската върхушка не издържат. Поставеният в безизходица звяр е най-опасен.

Реклами

Posted on 02.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: