Песков за холандския доклад за MH17: Не видяхме някакви доказателства в направените заявления


Песков за холандския доклад за MH17: Не видяхме някакви доказателства в направените заявленияПрес-секретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че изводите в доклада за сваления боинг МН17 в Донбас, са „предварителни“, а доводите на следователите не могат да се смятат  за „окончателна истина“, в интервю за телевизия BBC.
По такъв начин, говорителят на президентсвото отговори на въпроса, приема ли Москва заявленията, че „Бук“-ът свалил боинга е бил доставен в Донбас от Русия.

“ Ние не видяхме никакви доказателства…готов съм да се обзаложа, че вие също“,- отговори Песков.

 

Дмитрий Песков  подчерта, че когато става въпрос за трагедии, не може да се говори „голословно“. Той категорично заяви, че Москва изключва твърдението, че в Украйна има руски войски, както и че доставя оръжие на територията на съседната държава.

Министерството на отбраната на Русия по-рано категорично отхвърли каквато и да било връзка с ракетния комплекс “ Бук“, свалил боинг МН17.

 

“ Никакви руски зенитно-ракетни комплекси, в това число и “ Бук“, никога не са пресичали руско-украинската граница“, -заявиха от военното ведомство.

 

Руското външно министерство определи доводите, относно причастността на Русия към сваления самолет направени в  разследването от Обединената следствена група, като пристрастни.

От министерството отбелязаха, че обвиненията са построени върху доказателства от украинска страна, а аргументите на Русия следствието е игнорирало напълно.

Докладът на Обединената следствена група беше публикуван на 28 септември, като в него се говори за причастността на Русия за сваления самолет на  Malaysia Airlines през 2014 година в Донбас.

При изготвянето на доклада Обединената следствена група се опирала на данни, получени от социалните мрежи и предоставени записи на СБУ от неустановени лица. Разбира се, информацията от доклада беше посрещната със задоволство от НАТО, сякаш точно такъв доклад са искали да бъде озвучен и очакването им се е възнаградило.

Директорът на Института по политика, право и социално развитие МГГУ “ Шолохов“, политологът Владимир Леонидович Шаповалов коментира доклада по следния начин:

 

“ Смятам, че този документ не би могъл да се възприема сериозно, тъй като, разбира се разследването в него е необективно и изготвено по политическа поръчка. При което, обърнете внимание, ние не видяхме в този документ нещо ново, освен това, което вече беше изложено по-рано за последните 2 години. Обръщам внимание и на това, че фактически руското мнение и предположения за изминалите две години, които бяха направени, включително и последните от “ Алмаз- Антей“, не бяха взети под внимание при подготовката и изготвянето на въпросния доклад. От което, може да се направи извода за едностранност, политическа ангажираност и политическа поръчка. Освен това, смущаващ е и самият факт, че Русия не е включена в числото страни, които се занимават с разследването, докато в същото време Украйна, например е. И в този смисъл възниква достатъчно любопитна колизия“.

 

 

С други думи- много шум за нищо,и непрофесионално организирана провокация, нещо в стил на жълта преса и опит за сензация. Неуспешен, от който обаче ясно личи и идеята: Русия да бъде показана като «агресор», приписвайки й това сваления с тази цел боинг още тогава.

И докато пак се подготвя информационна почва за образа на „страшната Русия“, САЩ заявява, че терористите може да започнат да свалят руски самолети, да извършат терористични атентати в Русия, и руските военни в Сирия доставяни в чували за трупове….заради това, че Русия не отстъпва в Сирия и се бори със същите тези терористи, с които заплашва САЩ

Улавяте ли нюансите? Как мислите, от всичко казано до тук: кой е свалил малайзийския боинг, за чийто доклад стана въпрос?

Advertisements

Posted on 02.10.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: