Мария Захарова: Пряката агресия на САЩ към Сирия ще доведе до „страшни тектонични размествания“ в Близкия Изток


Мария Захарова: Пряката агресия на САЩ към Сирия ще доведе до "страшни тектонични размествания" в Близкия ИзтокПряката агресия на САЩ по отношение на Дамаск и сирийската армия ще доведе до „страшни тектонични размествания“ в Близкия Изток, счита официалният представител на МВнР на Русия Мария Захарова.

„Моята задача е да обясня, защо е толкова важно да останем в руслото на споразуменията.

Ако започне пряка агресия на САЩ по отношение на Дамаск и сирийската армия, то това ще доведе до страшни тектонични размествания не само по територията на тази страна, но и в региона“, — заяви Захарова в програмата „Право знать!“, която ще се излъчи по телевизия „ТВ Центр“ .

 

 

Според нейната прогноза, „смяната на режима ще доведе до вакуум във властта, политически вакуум — той моментално ще се запълни от „умерените“ — а всъщност няма никакви умерени, а терористи от всякакъв калибър, с които е невъзможно да се свърши каквото и да е“.

 

 

„Нещо повече, всичко това ще се задълбочи и ще се реализира иракският сценарий. Знаем, че иракската армия се превърна в основа на Ислямска държава, а всичко, с което сега се борят в региона и международната коалиция на САЩ, а и Русия, произтича от това“, — припомни тя.

 

По-рано руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че Москва продължава да спазва споразумението с Вашингтон за Сирия и че за реализирането на договореностите трябва да се отдели умерената опозиция от терористите от „Джебхат ан-Нусра“, а това са обещали да изпълнят САЩ.

От 19 септември в Сирия изтече срокът на режима на прекратяване на огъня.

Русия нееднократно отбеляза, че примирието се спазваше само от страна на Дамаск, а опозицията и различните терористични организации го използваха само за прегрупиране на силите си.

Москва нееднократно подчерта също, че САЩ и до момента не са изпълнили задълженията си за разделяне на опозицията от терористичните групировки.

 

Advertisements

Posted on 02.10.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: