Холандският доклад за катастрофата на MH17: Нов предлог за санкции към Русия


Холандският доклад за катастрофата на MH17: Нов предлог за санкции към РусияТемата с разследването на катастрофата на малайзийския боинг, се оказа нова-стара стратегия за представянето на Русия в негативна светлина.

Съвсем предвидим и очакван ход, тъй като образът на «лошата Русия», губи все повече актуалност, въпреки старанията на Запада.

И тъй като про-западните аргументи звучат все по- неиздържано, се реанимират вече изпробвани теми, с добавяне на нов заряд и краски.

Разбира се, пълна липса на оригиналност, но старания се прилагат.

На 28 септември съвместната международна следствена група по разследването на катастрофата на самолета с рейс МН17 на „Малайзийските авиолинии“, в която влизат представители на 5 държави- Холандия, Австралия, Малайзия, Белгия и Украйна, установи, че самолетът е бил свален от руска ракета “ Бук“, която била вкарана в Украйна от Русия, от подконтролната територия на опълченците в Донбас.

Премиерът на Холандия Марк Рюте, побърза да призове Русия да сътрудничи по делото за крушението, и заедно да  търсят виновниците в трагедията, предаде местното издание NRC Handelsblad, напомняйки, че Русия е подписала резолюция за сътрудничество преди две години.

Марк Рюте също така подчерта, че да се твърди, че Русия е виновна в унищожението на лайнера, е преждевременно, иначе би могло да възникне впечатление, че Амстердам “ прави това от политически съображения“.

Опитът Русия да бъде показана отново като „страшна“, с помощта на разследването не изненадва, а дори напротив- никой не е очаквал, че разследването ще каже обратното, дори да и да е така, защото Русия не е сваляла самолета и разбира се, че обвинението издиша, но преследваната цел е: поне да се създаде временно такова впечатление. Подсилено с ефекта от няколко изказвания от различни държави с обвинителен тон.

За това премиерът започва деликатно, за да се справи със задачата, докато холандския парламент заяви, че в доклада „ясно се вижда причастността на Русия към катастрофата“. По думите на депутатът Сеерд Сеердсм, изводите на следствието “ ще сложат край на причудливите теории на заговор от страна на Русия“.

 

 

“ Русия направи всичко, за да провали разследването. Но е важно да престане да прави така и да започне изцяло да сътрудничи със следствието“,- добави холандския депутат, за да звучи убедителено.

 

А, дори самата фраза говори, че въпреки всички усилия разследването да покаже вината на Русия, няма доказателства и факти, с които да потвърди  такова твърдение, за това обвинението звучи от друг ъгъл- Русия провали разследването ( нещо като на кривата ракета, космоса и виновен).

Нескопосано обвинение, но зад него и приложените усилия, прозира нещо друго: Запада търси нов повод, причина, за да има предлог да оправдае нови санкции, тъй като в ЕС все повече страни настояват за отмяната им, за това спешно се търсят варианти, които отново да убедят държавите, че трябва да се страхуват от Русия.
И докато се работи усилено в това направление, САЩ си изтърват нервите от нетърпение и открито заплашва с атентати Русия, надявайки се, че света ще продължи да вярва в страшната американска приказка.
Advertisements

Posted on 01.10.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: