САЩ и западните им партньори с план за разчленяването на Сирия


САЩ и западните им партньори с план за разчленяването на СирияСАЩ и западните им партньори са разработили план за разчленяването на Сирия на отделни държави, заяви в интервю за РИА Новости военния политолог, доцент катедра Политология и Социология в Руския икономически университет „Г. В Плеханов“, Александър Перенджиев.

„Участието на Русия в борбата с международната терористична групировка ИДИЛ и други терористични организации, и действията й по урегулирането на вътрешните конфликти в Сирия между официален Дамаск и “ отделни местни правители“ позволи да бъде спасена Сирийската Арабска Република като държава“,- заяви политологът, добавяйки че, при това са били  спасени от пълно  унищожаване световни исторически паметници в Сирия.

 

„Всъщност, официална Москва не позволи Сирия да бъде превърната в „безпределна“, неконтролирана от никого територия, както това беше извършено с Ирак и Либия. Но все пак, заплахата за унищожаването на Сирия като държава продължава да съществува“,- смята военния политолог.

 

Според политолога, САЩ и западните им партньори са разработили план по разчленяването ( или разбиването на парчета) на Сирия.

 

« Като единият от вариантите- разделянето на Сирийската Арабска Република на асадовска и прозападна антиасадовска», обяснява експерта.

 

На 30 септември 2015 година Русия започна военна операция срещу терористичните групировки “ Ислямска държава“ и  „ Джебхат- ан- нусра“ на територията на Сирия, след като президента на страната се обърна към Москва за помощ.

Разбира се, този ход обърка плановете на САЩ, които няколко пъти искаха от Русия “ да се дръпне“, да не помага на Асад, и въобще САЩ започна силно да нервничи, че някой им пречи да си правят войната, а плячкосването на още една чужда държава с цената на много кръв и разрушения, няма да им се получи по отработения американски сценарий, прилаган много пъти, за да си вземат САЩ каквото си харесат ( нефт, петрол, обекти и други такива неща, които си харесват по планетата).

Освен всичко това, САЩ усетиха, че пред Русия номерата им в никакъв случай няма да минат, а Владимир Путин съвсем разстрои американските амбиции, с достойното си поведение, показвайки на целия свят, че се бори със заплахата от тероризма- говорейки ясно, конкретно, наричайки нещата с истинските им имена. От което картинката все повече започна да се прояснява пред световната общественост, въпреки агресивната информационна пропаганда срещу Русия.

Безсилни пред такъв силен и достоен играч, САЩ и западните им партньори, прилагаха мръсни номера, с което още повече сами разкриха ( без да разберат даже как) картите си, и истинските си намерения, на фона на които вече стана ясно: кой иска мир и кой разпалва война.

Русия се изправи отново пред лицето на света показвайки, че не случайно е наричана Велика, а Владимир Путин — истински световен лидер, държавник с класа и силен дух, такъв какъвто САЩ не са й сънували.

 

Advertisements

Posted on 30.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: