Дмитрий Песков: Неспособността да изпълнят поетите задължения принуждава колегите ни от САЩ да се маскират зад словесни нападки над Русия


Дмитрий Песков: Неспособността да изпълнят поетите задължения принуждава колегите ни от САЩ да се маскират зад словесни нападки над Русия„Ние предлагаме да се прочете внимателно и отново споразумението между Русия и САЩ“, — каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Русия.

„Още в началото на септември САЩ поеха задължението за седмица да разделят умерената опозиция от терористичните групировки в Сирия“, — припомни прессекретарят на Русия.

„САЩ трябва да направят това, а не да посочват каквито и да било причини“, — каза Песков, добавяйки, че Вашингтон не е изпълнил това си задължение.

„Това е нещото, което може да се констатира, не да се правят някакви си оправдания, а да се базираме на фиксираните в двустранния документ задължения“, — подчерта той.

„Ние, разбира се, не бихме искали да сме свидетели на ситуация, в която неспособността да изпълнят поетите задължения принуждава колегите ни от Вашингтон да се маскират зад словесни нападки над Русия, да се прикриват зад абсолютно несъстоятелни обвинения към Русия във всички смъртни грехове.

Това е меко казано некоректно, това не отговаря на действителността“, — заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

Представителят на Кремъл особено подчерта, че подобна линия на поведение „няма да помогне и на двете страни да се предвижат по пътя на борбата с тероризма“.

Advertisements

Posted on 30.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: