„Газпром“ е получила разрешение за провеждане на изследователски работи на морския участък на газопровода „Турски поток“


"Газпром" е получила разрешение за провеждане на изследователски работи на морския участък на газопровода "Турски поток"По дипломатически канали руската компания „Газпром“ е получила разрешение за провеждане на изследователски работи за две линии на морския участък на газопровода „Турски поток“ в териториалните води на Турция в Черно море, съобщиха от компанията.

„Трябва да отбележим конструктивното и оперативно взаимодействие с турските партньори. Работата по проекта „Турски поток“ върви с отличен темп“, заявява в прессъобщението президентът на „Газпром“ Алексей Милер.

В средата на септември руският концерн съобщи, че е получил първото разрешение отвластите в Турция за строежа на морския участък от „Турски поток“ в рамките на подготвителната процедура по възобновяването на проекта.

„Турски поток“ бе обявен през декември 2014 г. като замяна на проекта „Южен поток“, който също по дъното на Черно море трябваше да доставя руски газ през България, Сърбия и Унгария до Австрия.

Плановете бяха „Турски поток“ са се състои от четири тръби, всяка с мощност от 15.75 млрд. куб. м годишно. Явно последно те ще са две.

Газопроводът трябва да ползва 660 км от старото трасе на „Южен поток“ и да продължи по нов 250-километров коридор до европейската част на Турция.-

Общата стойност се оценяваше на 11.4 млрд, евро, а първата тръба – на 4.3 млрд. евро.

Advertisements

Posted on 30.09.2016, in Балканите, Енергийни проекти and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: