Проваленото от Хилари Клинтън “презареждане” на отношенията на САЩ с Русия доведе до кризата в Украйна


Проваленото от Хилари Клинтън “презареждане” на отношенията на САЩ с Русия доведе до кризата в УкрайнаНеуспешното “презареждане” на отношенията между САЩ и Русия, което беше предприето във време, когато постът държавен секретар се заемаше от Хилари Клинтън, доведе до кризата в Украйна.

С това твърдение излезе предизборният щаб на кандидата за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп.

Кампанията на Тръмп разпространи тази декларация, след като стана известно, че Клинтън, която е кандидат за президент от Демократическата партия, има намерение по време на открилата се 71-а сесия на Общото събрание на ООН да се срещне с президента на Украйна Пьотр Порошенко, а също така с египетския лидер Абдел Фатах ас Сиси.

Очакващите се срещи с лидерите на Египет и Украйна са сериозни напомняния за това какъв неуспешен лидер беше тя в качеството си на глава на американската дипломация”, се казва в съобщението.

В него се твърди също така, че проваленото от Клинтън “презареждане” на отношенията с Русия е довело до кризата в Украйна.

От щаба на републиканския кандидат за президент заявиха още, че при ръководения от Клинтън Държавен департамент прозападното правителство на Египет беше сменено с „Братя мюсюлмани”.

„Нужен ни е силен лидер – такъв като Доналд Тръмп, а не някой, който да води политика на лидерство иззад чужди гърбове, както това стана през последните осем години”, се казва в съобщението.

Advertisements

Posted on 28.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: