Politico: Капанът, в който Хилари Клинтън попадна сама


Politico: Капанът, в който Хилари Клинтън попадна самаПървата поява на Хилъри Клинтън по телевизията спаси кариерата на мъжа й, но за нея самата се оказа капан, пише Politico.

През 1992 година съпругата на Бил Клинтън, който тогава бе губернатор на щата Арканзас и се кандидатираше за президент на САЩ, заедно с мъжа си взе участие в програмата „60 минути“ по канал СВS.

Тогава американският модел и актриса Дженифър Флауерс обвини Бил Клинтън, че той й е бил любовник в продължение на 12 години.

В предаването Хилъри яростно отговаряше на въпросите за вероятната измяна на мъжа си.

 

„Знаете ли, стоя тук не като някаква малка женица, която защитава мъжа си, както Теми Уайнет (кънтри -певица, бел.ред.). Стоя тук, защото го обичам и уважавам за това, през което той премина, през което ние преминахме заедно. Знаете ли, ако за хората това е малко, то — по дяволите тогава, не гласувайте за него“, заяви Хилъри тогава.

 

Много наблюдаели са сигурни, че нейната тогавашна реч е спасила политическата кариера на Бил Клинтън.

Болшинството хора са съгласни, че без изявлението на съпругата си по СВS Бил Клинтън нямаше шансове да стане президент.

 На за нея самата първата й поява по телевизията се оказа капан, констатира Politico.
„За 10 минути на екрана на телевизията Хилъри демонстрира редица сложни, дори противоречащи един на друг образи — тя беше праволинейна, но в същото време зае отбранителна позиция, тя беше агресивна, но изпитваше чувство на дълг. Тя провокира появата на скептицизъм и враждебност към себе си, което за значителна част от американската общественост и до днес е водещо чувство по отношение на нея“, — пише изданието.
Опитите на Клинтън „да се представи в нов облик“ пред обществеността сега, според авторите на статията, са неудачни и тромави.
Главният проблем на това интервю стана явен след много години. Заради неприятните обстоятелства, на фона на които се наложи Хилъри да дава интервю, те се представи пред 50 милиона зрители като „кълбо от противоречия“: тя искаше да покаже своята независимост (това в резултат изплаши привържениците на традиционните ценности), но в същото време се стремеше да изрази подкрепата за мъжа си (а това отблъсна младите избиратели).
Сега, в предверието на най-важните дебати с Доналд Тръмп, бившите помощници и отдавнашни приятели на Клитън не могат да не си спомнят това интервю, в което шансът да създаде положително впечатление за самата нея бе изгубен окончателно.
Именно в «60 минути» през 1992 година станаха видни корените както на нейната страст към неестественото обгрижване, така и безжалостното подозрение на обществеността към нея.
Реклами

Posted on 26.09.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: