Руският изтребител пето поколение – Сухой ПАК ФА (видео)


Руският изтребител пето поколение - Сухой ПАК ФА (видео)Сухой ПАК ФА (Т-50) е първият руски изтребител от пето поколение. Основните му конкуренти са американските F-35 и F-22 и китайските Chengdu J-20 и Shenyang J-31. Един изтребител Т-50 струва около $50 милиона.

Служители на руското Министерство на отбраната твърдят, че в момента изпитания преминават пет самолета Т-50. Изтребителят вероятно ще бъде въведен в експлоатация в руските Въздушно-космически сили (ВКС) през 2017 година.

През май 2016 г. главнокомандващият на руските ВКС Виктор Бондарев каза пред репортери, че Т-50 е „наистина чудесна машина“. Той отбеляза: „Неговите пилотни, навигационните и други характеристики позволяват засичането на други самолети от много голямо разстояние… по този параметър той е ненадминат. Имаме нещо, с което можем да се гордеем, и се радваме, че подобна машина идва при нас“.

Проектът ПАК ФА използва вече утвърдени технологии от МиГ 1.44 и Су-47. Двигателят и технологията за производството на частите на изтребителя пето поколение са от Су-47.
Много компоненти на новия изтребител са създадени по време на модернизацията на Су-27, който, в последните си модификации – Су-30СМ и Су-35С – се приближава до способностите на машините пето поколение.

В началото на 2020-те ПАК ФА може да бъде снабден с базирана на фотони радарна система, която използва радиооптическа фазирана антенна решетка (РОФАР). Предвижда се той да може да вижда „стелт“ самолети на разстояния, по-големи от обсега на ракетите въздух-въздух.

 

Advertisements

Posted on 26.09.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: