Руската бронетехника ще бъде оборудвана с „черни кутии“


Руската бронетехника ще бъде оборудвана с "черни кутии"Руските танкове „Армата“, „Курганец“ и „Бумеранг“ ще бъдат снабдени с „черни кутии“, които ще регистрират случващото се в бронираната машина в случай, че бъде унищожена,  пише „Известия“.

Комплексът ППО-25, разработен и произвеждан от компанията „Електромашина“ в град Нижний Тагил ще може мигновено да регистрира запалвания в машината, мястото и причината за огъня, след което самостоятелно да регулира посоката и количеството противопожарна пяна в зависимост от силите на пожара.

„Системата вече е преминала предварителните изпитания и е потвърдила характериститеките си. В момента тя се изпитва в състава на военната техника“, заяви началникът на пожарогасителния отдел към „Електромашина“ Иля Маркин.

„Една от най-важните особености на ППО-25 е, че данните за провежданото гасене ще се съхраняват, което ще позволи установяването на времето, мястото и причините за възникването на пожара“, добави той.

Всяка машина ППО-25 ще има собствена система за захранване, която ще ѝ позволи да работи независимо от акумулаторите на танка.

Advertisements

Posted on 26.09.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: