Американски сенатор: Русия е единствената ефективна сила срещу терористите от ИД в Сирия


Американски сенатор: Русия е единствената ефективна сила срещу терористите от ИД в Сирия Русия нанесе на Ислямска държава значително по-сериозна вреда от нерешителната американска коалиция, това заяви в интервю за RT сенаторът от американския щат Вирджиния Ричард Блек.

Сенаторът коментира ситуацията на фона на неосъщественото примирие в Сирия скоро след като между Русия и САЩ бе сключено споразумение за регулиране на конфликта в страната.

 

„Знам, че  първоначално всички имаха надежда в споразумението. Знам, че сирийците бяха въодушевени, руснаците също. Но скоро след като споразумението влезе в сила, САЩ започнаха много интензивна бомбардировка над сирийската армия в провинция Дейр ез-Зор, — споделя Блек. — Знаехме къде удряме. Убихме 62 сирийски войници, храбри невинни хора. И по такъв начин пренебрегнахме споразумението“.

 

Сенаторът отбеляза, че по време на слушанията в сенатския Комитет по международните въпроси са е чуло потресаващото предложение за въвеждането в Сирия на зона без полети.

Според него, ако Вашингтон реализира тази инициатива, то тя ще засяга само Русия и Сирия, но не и САЩ.

Блек отбеляза също, че Вашингтон е тотално непостоянен в борбата с терористите от ИД.

 

 
 „Очевидно е, че американската коалиция има намерение да позволи на ИД да завземе Палмира. Очевидно е, че коалицията има намерение да позволи 2 хиляди нефтени танкери да пресекат турската граница. А Русия пресече търговията с нефт на ИД. Изводът е, че Русия е единствената ефективна сила в Сирия“, — поясни той.

Вечерта на 25 септември ще се състои поредното заседание на Съвета за сигурност към ООН, което бе инициирано от Великобритания, САЩ и Франция. Решението бе прието след като сирийската армия обяви за началото на военна операция срещу бойците източно от Алепо.

Генералния секретар на ООН Пан Ги Мун по-рано заяви, че е потресен от военната ескалация в Алепо. Според него, той има информация за въздушни удари с използването на запалително оръжие и боеприпаси в гъстонаселени области.

Представителите на сирийската армия отбелязаха, че не нанасят удари по граждански цели.

Реклами

Posted on 26.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: