6-те най-впечатляващи оръжия, които Русия разработва за модернизиране на армията


6-те най-впечатляващи оръжия, които Русия разработва за модернизиране на армията6 нови оръжия, които се разработват от Москва, целейки бързо модернизиране на армията си.

1. Нова ядрена подводница

Наред с увеличаване броя на съвсем новите подводници от четвърто поколение, Русия вече планира създаването на пето поколение. Детайлите за новия модел вече започват да се появяват, като Москва ще цели подводниците да работят помежду, както и заедно с подводни дрони. Определени задачи ще бъдат роботизиране, а подводницата ще бъде „обзаведена“ с нов ядрен реактор.

2. Свръхзвукови ракети

Ю-71 (Yu-71) например ще може да лети по непредвидима траектория със скорост от 7 000 мили или над 11 200 км в час. САЩ също има свръхзвукови ракети, но те пригодени за конвенционални бойни глави, докато тези на Русия – за ядрени бовйни глави.

3. Тежък стратегически бомбардировач

Бомбардировачът ще е от поколението свръхзвукови самолети. Той е конструиран по схемата „летящо крило“. ПАК ДА ще бъде почти незабележим за радиолокационните уреди.Предполага се, че ПАК ДА ще бъде въоръжен с далекобойни ракети и бомби с точно насочване и дори хиперзвукови ракети.

4. Изключване на вражеската комуникация и оръжие

Смята се, че Русия разработва електронна военна система, която може да изключи комуникациите на всяка заплаха – от военни кораби на НАТО до бъдещи свръхзвукови оръжия. Ако системата бъде интегрирана в самолети или кораби, тя вероятно ще може да бъде използвана за изключване на вражеската защита по време на атака от страна на Русия.

5. Нови ракети за противовъздушната отбрана (ПВО)

В момента ракетата S-300 е във фокуса. Скоро обаче се очаква да се появи две поколения по-новата S-500 („самодержец“). Смята се, че тя ще може да се справи с от пет до десет балистични ракети наведнъж и дори да може да удря сателити в ниската орбита.

6. Лазери

Русия твърди, че лазерната й програма е на същото ниво като тази на САЩ. Информацията за системата на Кремъл обаче е напълно класифицирана. Ако изтеклата информация обаче е вярна, то руските лазари са способни почти на всичко – сваляне на вражески превозни средства, дрони и лодки.

 

 

Posted on 25.09.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: