Саакашвили разваля отношенията между Молдова и Грузия


Саакашвили разваля отношенията между Молдова и ГрузияБившият президент на Грузия Михаил Саакашвили публикува в социалните мрежи съобщение за „скандален телефонен разговор“ между грузинския премиер Ираклий Гарибашвили и премиера на Молдова Кирил Габурич.

По данни на редица медии, грузинската страна е изразила решителен протест срещу плановете на Кишинев да покани Саакашвили в качеството на „съветник по реформите“ .

Съратниците на Саакашвили от неговата партия „Единно национално движение“ не изключват, че техния лидер, заемащ поста на губернатор на Одеса, може да бъде „поискан“ и от Молдова, пише„Коммерсант“, цитиран от Фокус.

„Ние не смятаме, че това е повод за истерия, но подобно решение едва ли ще помогне на развитието на приятелските отношения между Грузия и Молдова“, заяви депутатът от управляващата партия „Грузинска мечта“ Леван Бердзенишвили.

В последно време чести гости в Киев са и други членове на екипа на „младите реформатори“ на Саакашвили. В Грузия обаче се отнасят скептично към техните способности.

„Саакашвили и неговата банда погубиха Грузия , почти погубиха Украйна и сега са се заели с други страни? Но, какво от това, в крайна сметка всеки народ сам избира съдбата си“, смята старият противник на Саакашвили, режисьорът Георгий Хиндрава.

Advertisements

Posted on 25.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: