Войните и конфликтите са стрували над 13 трлн. долара на света само през 2015 г.


Войните и конфликтите са стрували над 13 трлн. долара на света само през 2015 г.Световната общност се е лишила от около 13,6 трлн. долара през 2015 г. заради насилие и конфликти, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун на конференция в подкрепа на междуправителствения консултативен орган на ООН за подкрепа на усилията за мир в страни, преживяващи конфликти.

Измененията на климата, икономическите кризи и финансовите трусове, растящото неравенство и младежка безработица, предизвикват конфликти и оказват силно влияние върху хората.

Броят на конфликтите расте. Макар и войните между държавите да са по-малко, в страните възникват вътрешни стълкновения, в тях често се намесват външни сили и недържавни субекти.

По оценка на експерти през 2015 г. насилието и конфликтите са стрували на света около 13,6 трлн. долара. Това се равнява на повече от 1800 долара на всеки човек на земята.

Само за 2015 г. световната общност е дала 34 млрд. долара за миротворчески организации и хуманитарна помощ за бежанци и хора, пострадали в конфликти.

Генералният секретар заяви, че тези пари биха предотвратили въпросните трагични събития. Той призова държавите да дават повече пъри за фонда за подкрепа на усилията за мир.

Advertisements

Posted on 24.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: