Руският президент Владимир Путин ще повери разузнаването на шефа Държавната дума Сергей Наришкин


Руският президент Владимир Путин ще повери разузнаването на шефа Държавната дума Сергей НаришкинРуският президент Владимир Путин предложи на бившия председател на Държавната дума Сергей Наришкин да оглави службата за Външно разузнаване, предаде „Взгляд“. Предишният шеф на службата ще бъде предложен за председател на Съвета на директорите на РЖД.

„Путин изрази надежда, че избирателите ,гласували на неотдавнашните парламентарни избори за Наришкин, ще се отнесат с разбиране към факта, че ще му се наложи да се откаже от своя мандат (на народен представител“, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.

На срещата с Наришкин Путин заяви, че не бива да се допуска разрастването на заплахите и е необходимо сътрудничество с партньорите в борбата с тероризма.

„Прекрасно си давате сметка, както всички ние, в каква ситуация се намираме в момента, колко важни са успехите на тази служба за стабилното и надеждно развитие на нашата страна. Колко е важна тя, за да се парират навреме заплахите, възникващи по отношение на Русия; да не се допуска те да се разрастват, а точно обратното – да се действа така, че те да не възникват. Тези заплахи да се неутрализират в ранен стадий“, каза Путин.

Сергей Наришкин е роден на 27 октомври 1954 г. в Ленинград. През 1978 г. завършва Ленинградския институт по механика със специалност „инженер-радиомеханик“. Има диплома и от Петербургския международен институт по мениджмънт със специалност „икономист“.

От 12 май 2008 г. До 20 декември 2011 г. е ръководител на президентската администрация. През декември 2011 г. е избран за депутат в Държавната дума от „Единна Русия“, като в същия парламент е назначен и за председател.

Advertisements

Posted on 23.09.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: