Руският президент Владимир Путин ще повери разузнаването на шефа Държавната дума Сергей Наришкин


Руският президент Владимир Путин ще повери разузнаването на шефа Държавната дума Сергей НаришкинРуският президент Владимир Путин предложи на бившия председател на Държавната дума Сергей Наришкин да оглави службата за Външно разузнаване, предаде „Взгляд“. Предишният шеф на службата ще бъде предложен за председател на Съвета на директорите на РЖД.

„Путин изрази надежда, че избирателите ,гласували на неотдавнашните парламентарни избори за Наришкин, ще се отнесат с разбиране към факта, че ще му се наложи да се откаже от своя мандат (на народен представител“, каза говорителят на президента Дмитрий Песков.

На срещата с Наришкин Путин заяви, че не бива да се допуска разрастването на заплахите и е необходимо сътрудничество с партньорите в борбата с тероризма.

„Прекрасно си давате сметка, както всички ние, в каква ситуация се намираме в момента, колко важни са успехите на тази служба за стабилното и надеждно развитие на нашата страна. Колко е важна тя, за да се парират навреме заплахите, възникващи по отношение на Русия; да не се допуска те да се разрастват, а точно обратното – да се действа така, че те да не възникват. Тези заплахи да се неутрализират в ранен стадий“, каза Путин.

Сергей Наришкин е роден на 27 октомври 1954 г. в Ленинград. През 1978 г. завършва Ленинградския институт по механика със специалност „инженер-радиомеханик“. Има диплома и от Петербургския международен институт по мениджмънт със специалност „икономист“.

От 12 май 2008 г. До 20 декември 2011 г. е ръководител на президентската администрация. През декември 2011 г. е избран за депутат в Държавната дума от „Единна Русия“, като в същия парламент е назначен и за председател.

Posted on 23.09.2016, in Национална сигурност and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: