Русия: Американски дрон Predator е бил в района на бомбардирания хуманитарен конвой в провинция Алепо


Русия: Американски дрон Predator е бил в района на бомбардирания хуманитарен конвой в провинция Алепо Русия разполага с данни за управление на обекти, които еднозначно потвърждават наличието на американски дрон Predator в района на бомбардирания хуманитарен конвой в провинция Алепо на 19 септември,  заяви говорителят на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, пише „Ведомости“.

По този начин той коментира думите на ръководителя на комитета на щабовете на ВС на САЩ Джоузеф Данфорд относно конвоя, като отбеляза, че „това са техните лични мнения и страх от отговорност за поредната грешка или умишлена провокация“.

Данфорд в четвъртък заяви, че американските военни не разполагат с факти за съпричастност на Русия към удара над хуманитарния конвой в района на Алепо, но държат страната отговорна за този удар.
„За разлика от председателя на комитета на началници на щабове на ВС на САЩ – „факти“, тоест данни от обективния контрол на въздушната обстановка на 19 септември в Алепо, са в наше разположение. И тези факти напълно еднозначно потвърждават наличието в района на хуманитарния конвой край населения пункт Урум ал-Кубра ударен американски безпилотен Predator от авиобазата „Инджрлик““, подчерта Конашенков.
В нощта срещу вторник съвместен конвой на Сирийския арабски Червен полумесец и хуманитарната организация ООН беше подложен на обстрел в района на Урум ал-Кубра, северозападно от град Алепо.

Конвоят беше съставен от 31 камиона. В резултат на обстрела загинаха около 20 граждански лица и сътрудник на сирийския Червен полумесец. Цели 18 камиона с хуманитарна помощ бяха унищожени.

Advertisements

Posted on 23.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: