Международната среща на високо равнище за Сирия приключи без резултат


Международната среща на високо равнище за Сирия приключи без резултатПровелата се в Ню Йорк международна среща на високо равнище, посветена на кризата в Сирия, приключи в четвъртък без събралите се там дипломати да постигнат споразумение как да бъде възстановено провалилото се примирие, предава AFP.

„Консултациите по Сирия в рамките на Международната група за подкрепа на Сирия ще бъдат продължени“, заяви руският външен министър Сергей Лавров след края на срещата, пише „Взгляд“. „Нищо не се случи“, констатира той.

„Ще продължим работата над това да обезпечим съблюдаването на примирието. Имаше опити на някои наши партньори да направят така, че само правителството на Сирия да предприема едностранни стъпки, но ние настояваме и намираме подкрепа, че стъпки трябва да предприемат и опозиционерите, по такъв начин, че да не се позволява на „Джебхат ан-Нусра“ да се възползва от тази ситуация. Имаме такова общо разбиране, но детайлите трябва да се доработят още“, посочи Лавров.
Русия и САЩ са съгласни да продължат плътната работа по Сирия, заяви специалният пратеник на ООН в страната Стефан де Мистура, предава ТАСС. Той изказа разочарованието си от провала на заседанието на Международната група за подкрепа на Сирия.

„Това беше трудна среща, в някои аспекти разочароваща среща, но Русия и САЩ все още се опитват и са съгласни да продължат плътната работа. Близките дни ще станат ключови за разрешаване на ситуацията и връщане към примирие. В противен случай ще има завръщане към войната“.

Advertisements

Posted on 23.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: