Протест в Брюксел срещу търговските споразумения между Европейския съюз със САЩ и Канада


Протест в Брюксел срещу търговските споразумения между Европейския съюз със САЩ и КанадаХиляди граждани протестираха в Брюксел срещу планираните трансгранични споразумения на ЕС със САЩ и Канада.

Брюксел планира да завърши споразумението с Канада, известно като „СЕТА“. В момента текат и преговори за споразумението със САЩ, известно като ТТИП.

Противниците на споразуменията твърдят, че те обслужват интересите на големите корпорации и ще окажат негативно влияние на качеството на земеделските продукти в Европа.

Три дни след големите демонстрации против Трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство в седем германски града (ТТИП), в които по различни данни са участвали между 163 000 и 320 000 души, протестиращите се събраха в белгийската столица по призива на широка коалиция от неправителствени организации, леви партии и синдикати.

„Не щем ТТИП и СЕТА!“, скандираха протестиращите.

Други държаха транспарант с надпис: „За демокрация, обществени и социални услуги: ТТИП стоп“.

„Със сигурност ние ще сме големите губещи. Това тотално ще наруши баланса на земеделския пазар“, заяви земеделецът Стефан Делон.

„Тези антидемократични трансатлантически договори ще са от полза най-вече за акционерите на транснационалните компании и на финансовите сили, в ущърб на земеделците и потребителите, на работниците и пенсионерите, на жените и младите хора, на малките и средни предприятия и средната класа“, заяви в сайта си белгийската асоциация „Спрете ТТИП“, която е сред организаторите на протеста.

Реклами

Posted on 21.09.2016, in Икономика, Общество and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: