Бившият президент на Грузия Саакашвили разпали войната и геноцида над осетинския народ


Бившият президент на Грузия Саакашвили разпали войната и геноцида над осетинския народОт Южна Осетия заявяват, че осъждане трябва да получи и този, който е въоръжавал Грузия.

Президентът на непризнатата все още от международното общество република Южна Осетия иска в доклада на Европейската комисия, разследваща Грузинско- осетинската война, да бъде включена и констатация и съответно осъждане и за този, който е въоръжавал Грузия, за да има възможността да стане агресор.

Докладът е доста закъсняла оценка, но повечето членове от комисията са подходили принципно към много от въпросите, стигайки до извода, че именно бившия президентът на Грузия Саакашвили е започнал войната и именно той е непосредствения виновник за събития от август 2008 година.

„Михаил Саакашвили – международен углавен престъпник, и колкото по-бързо международното общество осъди този човек за разпалването на войната и геноцида над осетинския народ, толкова по-бързо ще настъпи мир в Кавказ“, заявява президента на Южна Осетия.

Той заявява още, че политиката на двойните стандарти все още е в сила.

„Все още се чуват градове, които обвиняват Русия, Южна Осетия и Абхазия, че не допускаме на своя територия европейски наблюдатели.

По думите му Европа и европейските неправителствени организации трябва да си направят сериозния извод и че бездействие им е способствало за началото на конфликта.

„Тяхното мълчаливо съгласие подтикна ръководството на Грузия да тръгне по пътя на войната срещу Южна Осетия.

До агресия доведе и тяхното престъпно участие във въоръжаването на Грузия“, подчертава той и допълва, че опитите да се прехвърли отговорността на Русия и двете млади републики не са успешни.

„Както те (авторите на доклада на ЕК) официално заявиха кой е започнал войната, така трябва да осъдят и тези, които са въоръжавали агресора. Безнаказаността поражда още по-страшни престъпления“.

Posted on 19.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: