Сирийската правителствена армия и руските ВКС са единствените, които реално се борят с „Ислямска държава“


Сирийската правителствена армия и руските ВКС са единствените, които реално се борят с "Ислямска държава"„Фактът, че това примирие се състоя и Сергей Лавров и Джон Кери седнаха на една маса и постигнаха това споразумение – това само по себе си говори, че има дипломатически пробив. Това е една повратна точка. Но има няколко въпросителни, коментира журналистката Оля Ал-Ахмед.

Как би могло да има трайно примирие, ако вътре в самата Сирия действат 21 бунтовнически групировки. Аз дори като арабист по образование не мога й хвана следата. Кой измисли това понятие „умерена опозиция“? Няма умерена опозиция, както и не може да има умерен тероризъм!“
И както бяха различни 21 различни групировки се обединиха заедно срещу примирието. Ето кой не иска примирието. Именно те разяждат Сирия отвътре. Ние днес сме свидетели на 45 опита за нарушение на примирието и всичките са от силите на опозицията“, каза Оля Ал-Ахмед.

„Сега обявяват и Башар Асад за диктатор но аз съм учила в Сирия и знам как живееше мирно населението преди години“.

Според журналистката единствената армия, която реално се бори с „Ислямска държава“ – това е сирийската правителствена армия с помощта на руските ВКС и бази.

„Благодарение на миротворната руска армия освободиха Палмира, към която отново напират ислямистите. Но благодарение на великия миротворец Русия това няма да се допусне. Армията на Башар се бори на два фронта – срещу „Ислямска Държава“ и срещу многобройните терористични групировки, които се преливат една в друга.

Истинските сирийци – са доблестните воини в тази армия, а не псевдо-бежанците! И докато не бъдат ликвидирани всички терористимни групировки вътре в самата Сирия, докато не бъде унищожена „Ислямска Държава“ не може да има трайно примирие, защото именно те не го искат. А примирието може да дойде на дипломатично ниво с преговори и ако САЩ убедят т.н. „умерена опозиция“, която контролират и подкрепят – да оставят оръжието на земята.

Другата засегната тема от журналистиката бе тази за бежанския поток.

„България е разположена на кръстопът и много черни овце ще преминат през това стадо, което ще премине от тук. Между тези бежанци винаги има вероятност да се крият радикални елементи“, алармира Оля Ал-Ахмед.

Според журналистката бежанската вълна към Европа ще бъде спряна, единствено ако се спре войната в Сирия.

„Либия и Ирак са унищожение като държавни структури, искат да направят същото и със Сирия и благодарение на легитимното правителство и усилията на правителствената армия и на Русия това няма да бъде допуснато да се случи. Да не говорим и за унищожените артефакти и културно наследство – една отделна тема, както и пълното прогонване на християните от една тази свята земя, където след Ливан имаше най-много християни.

Според нея истинските сирийци са в Сирия и защитават родината си. По думите й около 80% от бежанците лъжат, че са сирийци.

„В тази система има много голяма дупка. Европа се самоунищожи. Целта е добре финансирани радикални елементи да унищожат Европа.“

Тя сподели още, че тези, които се самовзривят в Европа „са млади момчета, които са избягали от тези терористични групировки в Сирия. Точно такива идват чрез бежанския поток в Европа. Не може от 3 000 хапещи змии да отсееш една, която не хапе“.

Advertisements

Posted on 18.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: