Руски депутат: „Бойният потенциал на ВКС И ПВО на Русия е достатъчен, за да се блокират полетите на американската авиация над Сирия“


Руски депутат: "Бойният потенциал на ВКС И ПВО на Русия е достатъчен, за да се блокират полетите на американската авиация над Сирия"Въздушните удари на оглавяваната от САЩ коалиция по сирийската войска демонстрира отказа от постигнатите по-рано споразумения с Русия, което служи за Русия като достатъчно основание, за да се подкрепи искането на правителството на Сирия за пълно извеждане на чуждите войски от  територията на Сирия, заяви депутатът от Държавната дума на Русия Сергей Гаврилов.

По-рано представителят на Министерството на отбрана на Русия генерал-майор Игор Конашенков съобщи, че самолетите на международната „антиидиловска коалиция“ са нанесли в събота четири удара по сирийската войска, намираща се в обкръжение на Ислямска държава в района на летището в Дейр-ез-Зор, загинали са 62 военнослужещи, около 100 човека са били ранени.

Конашенков отбеляза също, че веднага след ударите бойците от Ислямска държава са тръгнали в настъпление.

 

„Считам, че САЩ с това си действие зачеркнаха всички споразумения, които се опитваха да постигнат Лавров и Кери. С това поставиха под удар мирния процес в Близкия Изток.

Считам, че това е достатъчно основание Русия да подкрепи искането на правителството на Сирия за извеждането на чуждестранна войска, преди всичко американци и англичани, от територията на Сирия, а също да се забранят полетите на коалицията на САЩ“, заяви за РИА Новости Гаврилов.

 

Според руския депутат, ударите на авиацията на САЩ могат да нанесат сериозна заплаха за руската военна база, затова „в отговор трябва принудително да се изиска от САЩ да изпълнят своите задължения и рязко да се засили групировката на ПВО на Русия в Сирия за гарантиране сигурността на руските бази“.
„Считам, че бойният потенциал на руските ПВО и ВКС е достатъчен, за да се блокират полетите на американската авиация над територията на Сирия“, — завърши Гаврилов.
Advertisements

Posted on 18.09.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: