Руският президент Владимир Путин с коментар за двойните стандарти в действията на Световната антидопингова агенция (WADA)


Руският президент Владимир Путин с коментар за двойните стандарти в действията на Световната антидопингова агенция (WADA)„Ние не одобряваме това, което правят хакерите, но то не може да не представлява интерес за международната общност, и преди всичко за международната спортна общност. Възникват много въпроси.

Изглежда, че здрави спортисти легално приемат медикаменти, които са забранени за други, а хората, които очевидно страдат от тежки заболявания, с тежка инвалидност, дори само по подозрение в приемането на някакви препарати се отстраняват отПараолимпийските игри“, заяви Путин по време на разговорите с лидери на страните от ОНД, цитиран от „Независимая газета“.

Руска хакерска група, която се нарича Fancy Bears проникна в системата на Световната антидопингова агенция и публикува скандални документи, от които става ясно, че върхушката на организацията е допуснала употребата на допинг от 25 спортисти от 8 страни и всички те са били допуснати до Олимпиадата в Рио.

Документите разкриха, че  най-добрата тенисистка в света Серина Уилямс е приемала забранените оксикодон, преднисон и метилпреднисолон през 2010, 2014 и 2015 г. заради здравословното си състояние. То обаче не е описано в документа, а на негово място пише „поверително“.

Нейната сестра Винъс е ползвала преднисолон, триамсилонон и формотерол, които също са в забранителния списък.

Най-скандалното разкритие е, че американската гимнастичка Симон Байлс, която спечели 4 златни медала от олимпиадата в Рио, е дала положителна проба за метилфенидат. И тя обаче е получила разрешение.

Световната антидопингова агенция потвърди за атаката и не оспори истинността на документите.

Advertisements

Posted on 17.09.2016, in Анализи, Общество and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: