Лавров: САЩ защитава терористите в Сирия


Лавров: САЩ защитава терористите в Сирия Москва подозира Вашингтон в защита на терористите в Сирия, заяви в интервю за агенция Sputnik в Бишкек руският външен министър Сергей Лавров.

„Наскоро, най-накрая, американците ни дадоха списъка с организации, които, както те смятат, са участници в режима за прекратяване на военните действия и които, съответно, не трябва да бъдат удряни от въздуха”, каза той и добави, че в списъка фигурира групировката „Ахрар аш Шам”, която е отказала да изпълнява руско-американските споразумения за мир в Сирия.

„Получава се, че американците в списъка с организациите, които са им лоялни, са включили съставна част на терористична структура, призната в качеството на такава от ООН”, направи извод външният министър на Русия.

В Сирия продължава да действа режимът за прекратяване на огъня. Към примирието към днешен ден са се присъединили 619 селища.

В няколко провинции преговорите с полевите командири на така наречената умерена опозиция продължават.

Advertisements

Posted on 17.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: