Щабът на Тръмп: Хилари Клинтън е виновна за кризата в Украйна


Щабът на Тръмп: Хилари Клинтън е виновна за кризата в УкрайнаНесполучливото „презареждане“ в отношенията между Русия и САЩ, започнало по времето, когато на Хилари Клинтън заемаше поста държавен секретар, доведе до кризата в Украйна. Това изявление направи предизборният щаб на републиканския кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, съобщи ТАСС.

Щабът разпространи съобщението, след като стана известно, че кандидатът на демократите Хилари Клинтън възнамерява да се срещне на откриващата се в Ню Йорк 71-ва сесия на Генералната Асамблея на ООН с украинския президент Петро Порошенко, както и с египетския президент Абдел Фатах ал Сиси.

„(Предстоящите) срещи на Клинтън с лидерите на Египет и Украйна са сериозно напомняне за това колко неуспешна бе тя като ръководител на американската дипломация“, се казва в съобщението.

В него се твърди още, че Клинтън е основният виновник за провала в „презарежданоте но отношенията с Русия“, довел до кризата в Украйна.

Що се отнася до Египет, то под ръководството на Клинтън начело на Държавния департамент „прозападното правителство на Египет бе заменено от „Братята-мюсюлмани“ (забранена в Русия организация), припомнят от щаба на милиардера.

„Нужен ни е силен нов лидер на световната сцена като Доналд Тръмп, а не такъв, който отново да упражнява политиката си на чужд гръб, както бе през последните осем години“, заявяват от щаба на републиканците.

Advertisements

Posted on 16.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: