Колин Пауъл: „Всичко, до което се докосне мафията на Хилари Клинтън, се проваля“


Колин Пауъл: "Всичко, до което се докосне мафията на Хилари Клинтън, се проваля"В мрежата се появи личната кореспонденция на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл, в която той не се изказва никак ласкаво за Хилъри Клинтън, съобщи The Daily Caller, позовавайки се на сайта DC Leaks, в който са разположени документите на политиците, които станаха достояние на хакерите.

The Daily Caller подчертава, че кореспонденцията на  Пауъл е била защитена с парола, но изданието е успяло да я разбие.

В писмата, на които се позовава сайтът, Пауъл говори за скандала, свързан с използването от страна на Клинтън на личния си сървър за служебната кореспонденция.

 

«Голям смях с този email-гейт (асоциация със скандала «Уотъргейт», бел.ред). Мафията на Хилъри продължава да се опитва да ме вкара в това», — пише Пауcл, предполага се, че общува със сътрудничката на Държавния департамент Бет Джонс.

 

Миналия месец американските СМИ съобщиха, че точно Пауъл е накарал Клинтън да ползва личната си поща за работна кореспонденция. Това заяви лично Хилъри Клинтън по време на разговора си с представителите на ФБР.

Според The Daily Caller, през март 2015 година, когато скандалът тъкмо набираше скорост, Пауъл се е обръщал лично към началника на щаба на Клинтън Шерил Милс:

 

«По-добре не ме вкарвайте в това», — се казва в писмото с дата 7 март.

 

Милс се съгласила. Но съветникът на Клинтън Джеймс Кервил все пак обвини Пауъл, а също Джеб Буш. Тогава бившият държавен секретар й написал отново.

 

«Джеймс беснее, че аз и Джеб сме направи същото, както Хилъри. Но това фактически не е вярно — той налива масло в огъня. Не ми е ясно, някой контролира ли го, всичко това едва ли ви е от полза», — се казва в още едно от писмата на Пауъл. Милс обещава да се опита да оправи нещата.

Advertisements

Posted on 16.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: