Европейските посредници за разрешаването на конфликта в Донбас поставиха ултиматум на Украйна


Европейските посредници за разрешаването на конфликта в Донбас поставиха ултиматум на УкрайнаЕвропейските посредници за разрешаването на конфликта в Донбас са поставили украинската власт пред факта: трябва Минските споразумения да се изпълняват в тази последователност, в която са изложени техните точки, а не както ги вижда Киев, пише вестник „Независимая газета“.

„Условията от политически характер са подготовката и приемането на украински законопроект за местните избори в Донбас и за предоставянето на особен статут на този регион“, отбеляза министърът на външните работи на Франция Жан-Марк Еро по време на пресконференция заедно с немския си колега Франк-Валтер Щайнмайер.

От началото на годината украинската страна настоява за това, че всички политически точки от Минските споразумения ще бъдат изпълнени само след установяването в Донбас на режим на сигурност.

Като гарант за този режим в Киев виждаха полицейската мисия на ОССЕ, която Украйна искаше да разположи на цялата територия на Донбас и на границата с Русия.

Украински експерти подчертават, че европейските гости са предпочели да не задълбочават в детайли.

Като успех в сферата на сигурността те са представили планираното за следващата седмица подписване на споразумението за разполагане на войски в три точки по разграничителната линия.

Но на фона на боевете в Донбас този документ не изглежда като убедително доказателство за скорошно мирно разрешаване на конфликта.

Posted on 16.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: