ВКС на Русия спря настъплението на ИДИЛ към Палмира


ВКС на Русия спря настъплението на ИДИЛ към ПалмираВКС на Русия предотврати настъплението на терористите към Палмира, съобщи за журналисти първият заместник началник на главното оперативно управление на Генералния щаб на ВС на Русия генерал-лейтенант Виктор Познихир.

 

„Борбата с ИДИЛ продължава. Вчера ВКС на Русия нанесоха удари по районите северно от Палмира, където бяха концентрирани бойците от ИДИЛ за настъпление“, — каза Познихир на брифинг в Националния център за управление на отбраната на Русия.

 

Той добави, че загубите от страна на терористите са 15 пикапа с голямокалибрени картечници и зенитни установки, както и 250 терористи.

Познихир отбеляза, че по време на втория ден от режима на прекратяване на огъня в Сирия броят на нарушенията от страна на ислямистите е нараснал до 60, при това правителствената войска не е предприемала ответни действия.

 

„Отбелязваме също, че някои въоръжени отряди, контролирани от САЩ, такива като „Ахрар аш-Шам“, заявиха в прав текст, че не желаят да прекратяват огъня. Най-голям брой нарушения са свързани точно с тези отряди“, — подчерта генералът.

 

Advertisements

Posted on 15.09.2016, in Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: