Транспортните коридори и изборът на обречените


Транспортните коридори и изборът на обреченитеИкономическите интереси на Украйна, Сирия и Турция диктуват тези три държави да поощряват трансевразийската си търговия и икономическата си интеграция с Евразия (от Лисабон до Куала Лумпур).

Това същото важи и за България, но понеже превратът у нас бе извършен отдавна, да оставим милата родина в покой…засега.

Засягаме тези три държави, защото държавният преврат и при трите е факт, благодарение на активната намеса на САЩ там.

Икономическите интереси на тези държави действително диктуват провеждането на политика, свързана с икономическа интеграция с Евразия.

НО. Пак следва голямо НО.

Икономическите интереси на САЩ се заключават в разбиването на трансевразийските връзки и концентрирането на световната търговия около Америка.

За целта на Европа и Азия се натрапват неизгодни споразумения за трансихоокенско и  трансатлантическо партньорство.

Другото НО, но този път с негативен за Америка знак, е следното: няма как, обаче, да бъдат убедени Русия, Китай и ЕС доброволно да прекратят търговията помежду си, пък дори да е с посредничеството на САЩ.

За да се спре евразийската икономическа интеграция, на пътя на стоките трябва да възникне или да се сложи, казано по-точно, някаква бариера — някакъв т.нар. «санитарен кордон».

Спомнете си местният елит в кои държави нямат никакви проблеми със САЩ. В Прибалтика. Защото те сами, със собствените си ръце, доброволно унищожиха своя транзитен потенциал.

Същото важи и за родния елит. Ликвидирахме ли търговията си с Русия? Да, ликвидирахме я. Може да се каже напълно. Е, затова изборите у нас ще бъдат печелени от тези, които посочат Съединените американски щати…

Но да се върнем в Прибалтика и унищожения им транспортен коридор. Русия някога не направи пристанище Уст-Луга, защото се чудеше къде да си инвестира парите..

А защото прибалтийският транзит бе превърнат съвсем целенасочено от местния елит в ненадежден и неизгоден. По същата причина Русия строи газопроводи, които заобикалят Украйна.

Ако се върнем към милата родина, ще видим, че ….Русия заобикаля и България.

Тази «огнена дъга» от Шпицберген до Баб-ел-Мандебския пролив няма да бъде оставена на мира от САЩ, поне докато ги има на Земята. Затова американците свалиха и проамериканския Мубараг в Египет, запалиха и Йемен…

Изборът е много прост. Искате да живеете мирно — ок, ликвидирайте си транзитния потенциал и се потопете в мизерия. По възможност си потопете и главата.

Тогава дори ще ви приемат в НАТО и ЕС, ако са ви забравили….

Ако ви е по-скъпо икономическото благополучие на държавата и народа ви — САЩ няма да ви завземат. Просто ще ви подпалят.

Ето по тази причина по целия свят се реализират еднакви сценарии — кървав хаос.

Това е най-евтиният и надежден сценарий. Плащаш където трябва …и държавата ти скоро се превръща в арена на братоубийство. Всеки народ има предостатъчно дебили и продажници за целта.

През територията на една разрушена държава, в която върви перманентна гражданска война, не е възможен никакъв търговски транзит.

Тръмп може официално да се отрича от подкрепата на нацисткия режим в Киев, може да признава правото на Асад и по-нататък да управлява в Дамаск, може дори да отмени антируските санкции….

Но политиката на САЩ ще си остане същата — «санитарният кордон» по западните граници на Русия трябва да действа ефективно…

Следващият, който САЩ ще се опитат да свалят се нарича Лукашенко.

Изходът в тази ситуация е само един.

 

За се създават толкова и такива транзитни пътища, които чрез никакъв «санитарен кордон» да не могат да бъдат затворени. Газопроводи по морското дъно, собствени пристанища на Балтика, Северен морски път, казахстанския транзит….Всичко това и още много други правят «санитарния кордон» напълно безсмислен.

Но всички тези проекти могат да бъдат реализирани само между 2025 и 2030 години (най-рано), а дотогава държавите или ще търпят, или ще горят.

Трети вариант има — да станат военен съюзник на Москва и да попаднат под ядрения чадър на Русия. С него САЩ се страхуват да си правят …шеги.

Затова «проруският» Лукашенко и до днес управлява, а «проамериканският» Кучма (който дойде на власт заедно с него) отдавна е в пенсия.

Posted on 14.09.2016, in Анализи, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: