Русия настоява да се публикуват руско-американските договорености за Сирия


Русия настоява да се публикуват руско-американските договорености за СирияРусия настоява да се публикуват руско-американските договореностипо Сирия от 9 септември, заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция в Москва, предава „Интерфакс“.

„За да не възникват съмнения относно това как ще изпълняваме споразумението във вида, в който е сключено, ние предлагаме то да бъде публикувано, да не се пази в тайна, както желаят нашите американски партньори. Няма какво да крием. Всичко написано е предмет на съгласие“, заяви Лавров.

„Ще искаме публикуването на тази документ и предлагаме той да бъде одобрен без никакви изменения с резолюция на Съвета за сигурност на ООН“, добави той.

Лавров определи като „странно“ изявлението на представителя на Белия дом Джош Ърнест, който се усъмни в спазването на условията по сделката от руска страна.

В съответствие с постигнатото в Женева споразумение от 12 септември на цялата територия на Сирия бойните действия трябва да бъдат прекратени.

Русия и САЩ се договориха и за създаването на общ координационен център за провеждане на съвместни въздушни операции срещу джихадистите.

Advertisements

Posted on 14.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: