Ракетният комплекс „Корнет“ – новото мощно оръжие на Русия (видео)


Ракетният комплекс „Корнет“ - новото мощно оръжие на Русия (видео)Руското министерство на отбраната завърши изпитателния етап на новия противотанков ракетен комплекс (ПТРК) „Корнет“, който може еднакво ефективно да поразява както наземни, така и въздушни цели, включително трудни за засичане и поражение хеликоптери и безпилотни апарати.

Ефективността на комплекса се осъществява чрез лазерен прицел, който прихваща всякакви цели. Пусковата установка насочва лазерен лъч, който прихваща целта и направлява бойната ракета. Комплексът е въоръжен с ракети 9П133 със скорост 320 метра в секунда.

Самата пускова установка е снабдена не само с топлинен визьор, но и с автомат за съпровождане на целта, който без участието на оператора я проследява и задържа върху нея лазерния лъч, докато тя не бъде унищожена.

„Етапът на изпитания мина успешно. Тулският комплекс се справи с всички поставени задачи. Може да се констатира, че в момента изделието е до голяма степен готово“, каза пред „Известия“ представител на руското военно ведомство.

„Корнет“, който е разработка на тулското Конструкторско бюро за приборостроене, е предназначен за защита на зенитно-ракетните комплекси С-400 от удари на вражески диверсанти, бронетехника и дронове.

Той бе представен за първи път на Парада на Победата на Червения площад на 9 май 2015 година.

 

Advertisements

Posted on 14.09.2016, in Видео, Въоръжени сили and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: