Западни медии: Защо Клинтън се нуждае от „причудливата теория на заговора“ срещу Русия?


Западни медии: Защо Клинтън се нуждае от „причудливата теория на заговора“ срещу Русия?В хода на предизборната си кампания Хилари Клинтън все повече сефокусира върху „причудливата теория на заговора“, според която Русия уж извършва кибератаки срещу американските избори, за да осигури победата на Доналд Тръмп.

Само че обикновените американци все по-малко й вярват, което в крайна сметка може да се обърне срещу нея, твърди редакторът на интернет портала Breitbart News Джоел Полак в статия, цитирана от РИА „Новости“

„Няма никакви доказателства в подкрепа на тази теория, както няма доказателства, че американската общественост се връзва на подобни обвинения.

Загадка остава и фактът защо й е на Клинтън да внушава на избирателите си, че очаква провал на изборите, пише Полак.

Според него конспиративните теории са нужни на Клинтън за осъществяването на така наречения План Б, в случай че Тръмп спечели вота.

Полак отбелязва, че в кампанията около „руската намеса“ е без значение дали Москва наистина се опитва да повлияе на американските избори или не, както е без значение на кого от двамата кандидати симпатизира руският президент.

Важна е само крайната цел – да се поставят под съмнение самите избори.

„Идеята, че руснаците са замесени в американските избори, служи като удобен предлог за анулиране на резултатите, ако е необходимо“, отбелязва авторът, като подчертава, за целта  може да бъде предизвикана „истерия в медиите, поредица от изслушвания, правни процедури, протести и дори конституционна криза“.

В този смисъл, заключава Полак, въпросната теория ще обслужи интересите на Клинтън, дори ако тя претърпи поражение на изборите, защото „руската следа“ може да послужи като претекст за разпалването на нова кампания – за оспорване на резултатите от изборите.

Posted on 14.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: