Пироманът Михаил Саакашвили


Пироманът Михаил СаакашвилиПреди 8 години по заповед на ултралибералния и проамерикански настроен Михаил Саакашвили, грузинската армия започна брутална и изненадваща атака срещу автономната област Южна Осетия и столицата й Цхинвали…

След като бомбардира заспалия град със стотици ракети, грузинската войска прекрачи границата, като пътьом ликвидира малкия контингент от сини каски на умиротворителните сили – съставен най-вече от руски военни – и се хвърли в атака срещу Цхинвали.

С ясната цел да посее терор сред населението на Осетия, да предизвика преселването му на Север и да осъществи етническо прочистване.

Изобилстват свидетелствата за крайната бруталност на грузинските войници по време на кратката окупация на града – убийства на невинни цивилни; хвърляне на ръчни гранати в мазета, препълнени с ужасени хора; систематично ликвидиране на политическите кадри на Осетия – министри, депутати, кметове; разрушаване на жилищни сгради без никакво военно предназначение и т.н. Говори се за две хиляди убити.

Руският премиер заяви, че е необходимо да се даде заповед на военната прокуратура да събере доказателства за геноцида срещу жителите на Осетия.

Съществуват доказателства за участие на американски офицери в подготовката и провеждането на изненадващата атака срещу Южна Осетия.

Европейските разузнавателните служби разполагат с данни, че американски съветници, изпратени в грузинската армия, са насочвали ракетите “Град”, които удариха изненадващо столицата на Южна Осетия.

Няма никакво съмнение, че Вашингтон е знаел какво подготвя близкият им грузински съюзник Михаил Саакашвили, но не направи нищо, за да го разубеди да не върши това злосторство.

Точно обратното, според сведенията на Генералния щаб на френската армия, американските военни са посъветвали грузинците да смажат Цхинвали със стотици ракети земя-земя, преди да хвърлят в атака пехотата и танковете.

Всичко това, което много медии се опитват да скрият, дава представа за цинизма на някои външни министерства, и най-вече това на Вашингтон.

Posted on 13.09.2016, in Анализи, История and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: