Ще тръгне ли Одеска област по пътя на Южна Осетия и Абхазия?


Ще тръгне ли Одеска област по пътя на Южна Осетия и Абхазия?Новината за назначаването на бившия грузински президент Михаил Саакашвили предизвика нееднозначни реакции по света.

В Русия и Донецката и Луганска Народни Републики му се присмиват.

В Грузия изразяват съжаление, подчертавайки, че със загубата на грузинското си гражданство, той излиза и от грузинската политика. А неговото възстановяване е много сложна процедура.

Президентът Георгий Маргвелашвили обаче по телевизията беше видимо доволен от самоотстраняването на най-опасния си конкурент от играта – оттук-нататък предшественикът му няма да може да му пречи по никакъв начин.

Все пак, Тбилиси даде да се разбере, че не смята да се кара с Киев заради „Мишико“ (както наричат умалително бившия президент в родината му).

Най-големият сарказъм идва от Абхазия и Южна Осетия. Там подмятат, че в скоро време и Одеска Област ще стане независима република и ще бъде призната от Москва.

Тъй като провокационната природа на бившия грузински президент наистина може да отблъсне и най-запалените фенове на европеизацията на Украйна.

Факт е, че дори и лидерът на Радикалната Партия Олег Ляшко оцени назначението като неудачно и саркастично попита дали за в бъдеще украинците няма ла си докарат и президент – чужденец.

Advertisements

Posted on 12.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: