Хибридната война на Украйна и Молдова срещу Приднестровието


Хибридната война на Украйна и Молдова срещу ПриднестровиетоТерминът „хибридна война“ се появява за пръв път във военните документи на САЩ и Великобритания в края на 20-ти век.

Една от точките на хибридната война е Приднестровието- малка непризната държава на брега на Днестър, която вече 25 години се намира на предната линия.

Президентът на Приднестровието Евгений Шевчук разказа в интервю за „Росийская Газета“, цитирано от „Фокус“, за това как се отразяват „хибридните технологии“ на живота на обикновения приднестровец.

„Ситуацията е сложна. В Украйна и Молдова открито се правят политически изявления , че проблемът с Приднестровието трябва да се реши радикално. Някои изявления на украинското ръководство говорят за желание да се „размрази конфликта“.

Изявленията на молдовското ръководство се свеждат до това да се изтеглят войските на Русия.

Ние разполагаме с информация, че координационният център , който оказва влияние при вземането на политически решения в Кишинев и Киев е пристъпил към реализирането на план за засилване на икономическия натиск върху Приднестровието.

Целта е то да бъде задушено с „мека възглавница“, да се провокират силни социални проблеми и като следствие- вътрешно недоволство и протести, след които, опирайки се на „дестабилизиране на ситуацията“ да се промени формата на миротворческата операция и да се въведат на територията на Приднестровието молдовски силови структури“, заяви Шевчук.

Advertisements

Posted on 12.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: