Русия проведе алтернативни параигри


Русия проведе алтернативни параигриЦеремонията по откриването на състезанията за руските спортисти, отстранени от Параолимпийските игри-2016 в Рио де Жанейро, се състоя в столичната концертна зала „Крокус Сити Хол”. В турнира участват 263 спортисти.

Състезанията се провеждат на полетата на учебно-тренировъчните центрове „Новогорск” и „Озеро Круглое”, както и в спортните бази в Москва и Московска област.

Инициатор за провеждане на турнира стана руският президент Владимир Путин, който заяви, че заради отстраняването на руския отбор от Параолимпийските игри за спортистите ще бъдат организирани специални състезания, на които те ще могат да покажат своето майсторство, а наградите ще бъдат идентични с олимпийските.

На турнира са представени 18 вида спорт: академично гребане, кану, каяк, лека атлетика, пауърлифтинг, плуване, спортна стрелба, стрелба с лък, велосипеден спорт, волейбол, голбол, джудо, конен спорт, тенис на маса, тенис в колички, триатлон, фехтовка в колички, минифутбол, футбол за спортисти с церебрална парализа.

От пресслужбата на телевизионната компания „Мач ТВ” съобщиха за ТАСС, че каналът отразява пълномащабно състезанията за отстранените параолимпийци.

През новия телевизионен сезон холдингът планира уникален документален многосериален цикъл за шампионите параолимпийци „Безграничните възможности” и няколко премиерни проекта за героите на руското параолимпийско движение.

Едновременно с това „Мач ТВ” се отказа да транслира пряко Параолимпийските игри в Рио де Жанейро. Резултатите от Игрите ще се показват само в новинарските програми.

Руснаците продължават да се борят за истината. Във вторник председателят на Изпълнителния комитет и първи вицепрезидент на Параолимпийския комитет на Русия (ПКР) Павел Рожков съобщи, че още 84 руски спортисти са подали искове в съда на немския град Бон с искане да бъдат допуснати до участие в Игрите-2016.

По-рано в съда в Бон, където е щабквартирата на Международния параолимпийски комитет, се обърнаха още 10 руски параолимпийци. На всички тях исковете не бяха удовлетворени.

Сега руските параолимпийци подават апелации на решението на съда в Бон с искане за срочно разглеждане във Върховния съд на Федералната земя в Кьолн.

Десетимата спортисти вече направиха това и очакват решението по апелацията си. Другите 84 атлети подадоха апелации до съда в Кьолн в сряда.

Реклами

Posted on 12.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: