Прессекретар на Буш-младши: Русия беше най-добрият съюзник на САЩ по време на трагедията на 11 септември


Прессекретар на Буш-младши: Русия беше най-добрият съюзник на САЩ по време на трагедията на 11 септември Русия беше най-добрият съюзник на Съединените щати по време на трагедията на 11 септември 2001 г., заявява бившият прессекретар на президента Буш-младши Ари Флейшър в интервю за списание „Политико“. Думите му цитира и руското изданиеRT.

„В този ден Путин беше фантастичен. През 2001 г. това беше един друг Владимир Путин.

Америка не можеше да намери по-добър съюзник на 11 септември от Русия и Путин“, заявява Флейшър, спомняйки си как след терористичните удари в Ню Йорк и Вашингтон президентът Буш-младши прелетял от щата Флорида до авиобазата Бърксдейл в Луизияна.

В материала на „Политико“, цитиран от RT се дава думата и на бившия официален представител на Съвета по национална сигурност при Белия дом Гордън Джондро.

Той отбелязва, че САЩ привели в бойна готовност всички свои ядрени военни системи. В администрацията на Буш-младши се опасявали, че Русия може да сметне това за заплаха и да отговори.

По думите на Джондро, САЩ поискали да съобщят на руския президент, че не става дума за нападение срещу Русия, но Путин нямал нужда от подобно разяснение.

„Той постъпи изключително – веднага заяви, че Русия няма да предприема каквото и да било в отговор, че Русия няма да се намесва. Той бе разбрал, че ние сме нападнати и трябва да преминем в състояние на бойна готовност“, спомня си бившият сътрудник в Белия дом.

Advertisements

Posted on 12.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: