Терористичните организации „Джебхат ан-Нусра“ и „Ислямска държава“ продължават да нарушават режима за прекратяване на огъня в Сирия


Терористичните организации „Джебхат ан-Нусра“ и „Ислямска държава“ продължават да нарушават режима за прекратяване на огъня в СирияРежимът на прекратяване на враждебните действия в повечето сирийски провинции бе подложен под наблюдение през последните 24 часа и са регистрирани само седем нарушения в провинция Дамаск и едно в Латакия, написа руският Центъра за помирение на враждуващите страни в Сирия в информационен бюлетин, който бе публикуван на интернет страницата на руското министерство на отбраната, цитиран от ТАСС.

В бюлетинът се отбелязва, че групи от терористичните организации „Джебхат ан-Нусра“ и „Ислямска държава“ (забранени в Русия) продължават да възпрепятстват окончателното установяване на режима за прекратяване на огъня насирийска територия.

„През последните 24 часа, представители на пет селища в Латакия подписаха споразумения за помирение. Броят на населените места, които се присъединиха към процеса се е увеличил до 597“.

Преговорите за прекратяване на бойния режим продължават с полеви командири на въоръжени опозиционни групи в провинциите Дамаск, Хомс, Алепо и Кунейтра.

Броят на въоръжените групи, които са заявявали желание за присъединяване и спазване на режима на прекратяване на враждебните действия остава непроменен – 69.

Advertisements

Posted on 11.09.2016, in Общество and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: