Отношенията между Русия и Гърция имат голямо бъдеще


Отношенията между Русия и Гърция имат голямо бъдещеГърция и Русия имат общи традиции и отношенията им имат голямо бъдеще. Това е коментирал гръцкият премиер Алексис Ципрас на среща в Солун с руския вицепремиер Аркадий Дворкович в рамките на Международния солунски панаир, съобщава ТАСС.

„Гърция и Русия имат общи традиции и нашите отношения могат да имат голямо бъдеще. Сериозното присъствие на Русия на 81-ия Международен панаир в Солун показва нарасналата степен на сътрудничество между двете страни.

Това се потвърждава и от моето посещение в Санкт Петербург и неотдавнашното посещение на президента Путин в Атина“, изтъкнал Ципрас.

Русия проявява интерес към създаване на съвместни предприятия с Гърция, обмен на технологии и увеличаване на инвестициите, уточни руският вицепремиер.

По думите на Дворкович, възстановяването на отношенията с Турция ще позволи на Руската федерация да развие южния газов коридор, да прокара един от тръбопроводите през Турция в Гърция и оттам в други европейски страни.

Руският вицепремиер уверил, че Русия е готова да окаже подкрепа на гръцките компании за разширяване на търговията в Руската федерация в областите, които попадат извън санкциите и ембаргото между Русия и ЕС.

Стана ясно и, че Русия проявявала интерес към гръцки активи. Дворкович подчерта, че Русия ще разгледа много сериозно следващите проекти в сферата на приватизацията на гръцки активи.

По думите му, става дума за железопътната и летищна инфраструктура, за инвестиции в сферата на туризма.

Дворкович каза, че Русия проявява интерес към железопътни линии, пристанищна инфраструктура, пристанище Солун и редица други.

Posted on 11.09.2016, in Балканите, Икономика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: