The Wall Street Journal: Върху Хилари Клинтър лежи част от отговорността за глобалния безпорядък


The Wall Street Journal: Върху Хилари Клинтър лежи част от отговорността за глобалния безпорядъкКандидатът за поста президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън е един от най-опитните кандидати в сферата на държавната сигурност за цялата история на САЩ, но точно върху нея лежи отговорността за военните конфликти и кризи, които понастоящем обхванаха толкова много държави в света, пише The Wall Street Journal.

 

„Както обича да казва президентът Обама, Хилъри Клинтън притежава по-голям опит в сферата на държавната сигурност в сравнение с всеки друг кандидат.Но това съвсем не е одобрение, защото тя носи част от отговорността за глобалния безпорядък, който се разрази в годините“,  пише изданието.

 

Към «постиженията» на Клинтън във външната политика авторът на статията отнася изострените отношения с Русия, а също ядрената програма на Иран.

Отношенията с Русия са провалени, а Техеран вече заплашва да не изпълни споразумението по ядрената сделка в случай на намеса на САЩ във вътрешните работи на Иран, отбелязва изданието.

Освен това, Клинтън подкрепяше интервенцията в Либия, с което хвърли държавата в хаос, е отбелязано в статията.

Тя също подкрепи идеята за по-голяма кампания в Сирия, но неотдавна промени гледната си точка, заявявайки, че е против разполагането на каквито и да са сухопътни войски в страната.

 

 

„Без съмнение, тя, разбира се, знае, че американските сухопътни войски и специалните части вече се намират в Сирия“, — иронизира The Wall Street Journal в края на статията.

Advertisements

Posted on 10.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: