Huffington Post: Гласувайте за Хилъри Клинтън и ще получите война с Русия и Китай!


 Huffington Post: Гласувайте за Хилъри Клинтън и ще получите война с Русия и Китай!Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън сляпо вярва в изключителността на Америка, оправдава войните и може да подпали въоръжен конфликт с Китай и Русия. Това заключение може да си направят мнозина от коментара на наблюдателя на Huffington Post Брус Фейн.

„Ако вярвате, че „президентската война“ на САЩ срещу Русия и Китай, без да е одобрена от Конгреса, е необходима, за да бъде изпълнена божествената мисия по разпространението на свободата, справедливостта, достойнството и цивилизацията спрямо руския и китайския народи, тогава гласувайте за Хилари Клинтън“, иронизира Фейн.

Той припомня, че високомерната убеденост на демократите, че „САЩ са локомотивът на човечеството, а останалият свят са теглените вагони“, доведе навремето до безсмислената война във Виетнам, в която затънаха половин милион американски войници.

Клинтън демонстрира своите агресивни и ура-патриотични възгледи по време на реч в края на август пред Американския легион, продължава авторът, цитиран от БГНЕС.

Тя прочете цяла „проповед“ за това, че САЩ е „изключителна“ и „незаменима“ страна и хората по цял свят ѝ се възхищават и следват лидерството ѝ. А ако Вашингтон се отклони от своята „дадена свише“ роля, светът ще бъде обхванат от хаос.

„На госпожа Клинтън очевидно не й идва на ум, че до появата на САЩ през 1776 година светът е съществувал в продължение на хиляди години, без да изпада хаос“, отбелязва авторът.

„Тя подкрепяше и продължава да подкрепя войните, тоест легитимирането на предумишлени убийства – в Афганистан, Ирак, Йемен, Сомалия, Либия.

Ако зависи от нея, ще сме във война и със Сирия“, казва се в материала. При това намесата на САЩ във военните конфликти в посочените държави само засили, а не намали хаоса, убеден е Фейн.

„Като държавен секретар Клинтън подпомогна режисирането на смяната на режима в Украйна, а след това защити предоставянето на военна помощ за новото правителство, което създадохме ние, за да се борим с Русия в нейната историческа сфера на влияние.

Тя подкрепя нашето разширено военно присъствие в страните от Прибалтика и Полша, които също се намират в сферата на руските интереси“, твърди Брус Фейн.

Хилари Клинтън е готова да подпали войни с Русия, Китай и въобще с всяка страна, която не иска да изпълнява ролята на тегления вагон в нейната игра. „Аз ви предупредих“, резюмира Фейн.

Posted on 09.09.2016, in Анализи, Международна политика and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: