Привърженичка на радикалния ислям ръководи предизбория щаб на Клинтън


Привърженичка на радикалния ислям ръководи предизбория щаб на КлинтънВ голяма статия на Пол Спери, публикувана на 21 август 2016 в „Ню Йорк Поуст“, се твърди, че Хума Абедин – заместник председателката на предизборния щаб на кандидата на Демократическата партия за президент на САЩ Хилари Клинтън, изповядва радикален ислям. Според автора, Абедин, който се смята за основния помощник на Клинтън, в течение на повече от десет години е била активен сътрудник на списанието Journal of Muslim Minority Affairs („Списание за проблемите на мюсюлманските малцинства). Главен редактор на въпросното списание и днес е майката на Хума Абедин – Залиха Махмуд Абедин (имигрантка от Пакистан).

Journal of Muslim Minority Affairs постоянно публикува остри статии в радикално ислямистки дух. Така, според авторите в списанието, правата на жените следва да бъдат ограничени, а леко облечените жени сами предизвикват да бъдат изнасилени. Те твърдят също, че трагедията от 11 септември 2001 е била провокирана от самите Съединени щати заради враждебната им политика по отношения на мюсюлманските държави.

На свой ред, американският анализатор Андрю Макарти (от неправителствената организация Accuracy In Mediа) твърди, че както Хума Абедин, така и други членове на семейството и, са изключително близки със саудитския политик и президент на Световния мюсюлмански конгрес Абдула Омар Насиф, за който се смята, че е сред основните финансисти на „Мюсюлмански братя“, Хамас и дори на организации, свързвани с Ал Кайда.

В статията си в „Ню Йорк Поуст“ Пол Спери посочва, че в навечерието на избирателната кампания, Хума Абедин е напуснала работата си в Journal of Muslim Minority Affairs, но майка и Залиха продължава да е главен редактор на списанието.

Между другото, според повечето експерти, ако Хилари Клинтън победи на президентските избори през ноември 2016, именно Хума Абедин ще оглави апарата на президентските сътрудници в Белия дом.

Posted on 08.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: