Новият руски изтребител от шесто поколение ще има собствен рояк от бойни дрони


Новият руски изтребител от шесто поколение ще има собствен рояк от бойни дрониНовият руски изтребител от шесто поколение може и да е още на чертожната дъска, но вече е известно, че той ще разполага със собствен рояк от бойни дрони, летящи редом с него. Това разкри Владимир Микеев, съветник в компанията Radioelectronic Technologies, която е част от държавната корпорация Ростек.

Машината, която се очаква да влезе на въоръжение през 2025 г., ще бъде способна да достига границата на околоземна орбита и да се завръща в атмосферата на определено място, намиращо се на хиляди километри от точката, където е навлязла в космоса. Или поне това обещават руските инженери.

Пилотите ще разполагат с дрони, съобразно техния ранк и способности. Това означава, че всеки пилот ще има собствен рояк автономни машини, който ще се различава от други пилоти, използващи същия изтребител.

Освен това новият боен самолет ще бъде оборудван и с високочестотни електромагнитни оръдия, които ще могат да извадят от строя противниковите радио сигнали на около шест мили.

Posted on 08.09.2016, in Въоръжени сили, Наука и технологии and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: