Узбекистан ще продължи стратегическите отношения с Русия


Узбекистан ще продължи стратегическите отношения с РусияПремиерът на Узбекистан Шавкат Мирзяев, смятан от мнозина за евентуалния приемник на починалия дългогодишен президент Ислам Каримов, заяви пред руския президент Владимир Путин, че страната му желае да поддържа и развива стратегическите отношения с Москва, предаде Ройтерс.

Вашето посещение днес ни говори много и ние сме изключително благодарни, каза Мирзяев на среща с Путин в Самарканд, където руският президент се поклони на гроба на починалия от инсулт президент на Узбекистан Ислам Каримов.

Нашите външнополитически отношения с Руската федерация са отношения на стратегическо партньорство и ние желаем да продължим да развиваме този мост, който вие сте градили в продължение на много години с Ислам Абдуганиевич Каримов, допълни премиерът на Узбекистан.

Руският президент заяви, че народът и ръководството на Узбекистан могат да продължат да разчитат на Русия.

„Разбира се, ние се надяваме, че онова, което беше заложено от президента Каримов, ще бъде продължено. От своя страна ние ще направим всичко, за да продължим тези този път на взаимно развитие и да подкрепяме узбекския народ и ръководство. Можете да разчитате на нас като на най-добри приятели“, подчерта Владимир Путин, който преди това изказа съболезнования на вдовицата на Ислам Каримов.

Ислам Каримов почина на 78 години миналата седмица от инсулт, след като управлява страната 26 години като първи и несменяем президент.

Posted on 07.09.2016, in Международна политика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: