Русия и Саудитска Арабия подписаха споразумение за стабилизиране на нефтения пазар


Русия и Саудитска Арабия подписаха споразумение за стабилизиране на нефтения пазарРусия и Саудитска арабия се договориха за съвместни, или в сътрудничество с други с други производители на нефт, действия, насочени към поддържането на стабилността на нефтения пазар и обезпечаването на устойчиво ниво на инвестиции в дългосрочна перспектива, предава ТАСС.

Това се казва в съвместно заявление на страните, подписано от министърът на енергетиката на Русия Александър Новак и министърът на енергетиката, промишлеността и минералните ресурси на Кралство Саудитска арабия Халед бен Абдел Азиз ал Фалех.
В своето заявление министрите отбелязват наличие на дългосрочни предизвикателства пред страните-доставчици на световния пазар на нефт, към които, в това число се отнася значителното съкращаване на капиталовите разходи за търсене на нови находища, а също така масовата отмяна и отлагане на инвестиционни проекти, което вече е довело до по-валентна и, следователно, неустойчива ситуация на нефтения пазар в дългосрочна перспектива, както за производителите, така и за потребителите.
„Отчитайки гореизложеното министрите отбелязаха особената важност на конструктивния диалог и тясното взаимодействие между най-големите страни-производители по целите за поддържане на стабилността на пазара на нефт и обезпечаването на устойчиво ниво на инвестиции в дългосрочна перспектива.

В тази връзка министрите се договориха да действат съвместно или в сътрудничество с други производители на петрол“, се казва в заявлението.
Освен това, министрите се договориха да продължават консултациите за ситуацията на нефтения пазар и да създадат съвместна мониторингова работна група, която ще следи фундаменталните показатели на пазара на нефт и ще изработва препоръки по мерки и съвместни действия за обезпечаването на стабилността и предсказуемостта на пазара.

Posted on 06.09.2016, in Икономика and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Вашият коментар.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: